Over ons

Sciencepalooza

Palooza betekent zoiets als een feestelijke samenkomst, en science spreekt voor zich. We streven ernaar om met sciencepalooza een mooi blog neer zetten met dagelijks begrijpelijke, enthousiaste stukken over alles wat met wetenschap te maken heeft. Dat kunnen mooie stukken zijn over grote onderwerpen, maar juist ook over die ontdekkingen waar niet direct door de grote nieuwsmedia over wordt bericht.

Meeschrijven

Sciencepalooza wordt geschreven door een groep jonge wetenschappers en wetenschapsjournalisten en we zijn altijd op zoek naar anderen die mee willen bloggen. Wij vinden bij sciencepalooza heel veel. Wij vinden bijvoorbeeld dat wetenschappers meer in de schijnwerpers moeten staan en hun mening moeten laten horen. Maar wij vinden ook dat wetenschappers hun onderzoek moeten kunnen uitleggen aan de wereld. En wij hopen dat ze dat zo goed doen dat daardoor diezelfde wereld net zo enthousiast wordt als de vrouw of man die het net stond uit te leggen. Is dit nog begrijpelijk? Wij vinden wetenschap gewoon heel leuk en we willen dat aan iedereen vertellen en we zijn opzoek naar mensen, misschien wel zoals jij, die daar aan mee willen helpen.

Dus klim in je toetsenbord, typ iets leuks, interessants of cools of geef je mening (maar het liefste alle vier tegelijk) dat met een of andere wetenschappelijke ontdekking te maken heeft en mail het naar gastbijdrage@sciencepalooza.nl.

In eerste instantie wordt je stuk beoordeeld door een van onze vaste auteurs, en als we denken dat het interessant is voor onze lezers dan wordt het gepubliceerd. Als je vaker stukken bijdraagt die geaccepteerd worden dan krijg je je eigen toegangsnaam, foto en beschrijving op de site en kan je direct je eigen stuk toevoegen aan deze blog. Heb je verder nog vragen, mail dan naar tim@sciencepalooza.nl.

Geschiedenis

Sciencepalooza startte als initiatief van een klein groepje vrienden die net zo blij worden van spannende nieuwe wetenschap als van nieuwe muziek, nieuwe kunst en nieuwe ideeën. Dat groepje organiseerde in 2006 het eerste Discovery Festival, een uitgaansnacht-met-inhoud, inmiddels een jaarlijkse nacht georganiseerd door de daarvoor opgerichte stichting Very Disco.

Daarnaast schreven we ook “In de toekomst is alles fantastisch“, een boek met toekomstvisies van jonge life-scientists. Dat boek viel niet alleen bij publiek, maar ook bij de jury van de Eurekaprijs in de smaak viel, met als resultaat de shortlist en een eervolle vermelding bij de uitreiking van de Eurekaprijs 2007.

Ook in 2007 begonnen we met dit weblog, dat nu al enkele jaren wordt bestierd door de zelfstandige stichting Sciencepalooza.

Bestuur

Het bestuur van Sciencepalooza bestaat uit Tim van OpijnenAndré BoorsmaEva van den BroekEva Teuling en Alex Verkade

Auteurs