geld

Alweer drie jaar geleden schreef ik in een opiniestuk voor de Volkskrant dat als Nederland in de wetenschappelijke top wil blijven meedraaien en daarnaast ook nog eens meer succes in het ‘vermarkten’ van onderzoek wil hebben en dit alles zonder extra investeringen te doen er duidelijke keuzes gemaakt moeten worden. Die keuzes betekenen dat er onderzoeksrichting in Nederland moeten verdwijnen waarna het vrijgekomen geld naar prominent onderzoek kan worden gesluisd.

Afgelopen vrijdag kwam de Adviesraad voor Wetenschap en Technologie met dezelfde conclusie. Wetenschappelijk Nederland mag z’n borst nat maken voor een flinke ronde schrappen en ombuigen van financiële middelen. Hopelijk voeren die ombuigingen terug naar wetenschappelijk onderzoek en niet de staatskas.

Hieronder de link naar “De botte bijl in het academische onderzoek?”:
http://www.sciencepalooza.nl/2011/03/de-botte-bijl-in-het-academische-onderzoek/