Discovery - Eindhoven - Nederland - september 2012-1742

Het kan! Dat zijn de twee woorden die overblijven nu het stof van Discovery Festival 2012 een beetje is neergedaald. Het kan, Discovery Festival in drie steden tegelijk – allemaal duidelijk Discovery Festival, en toch allemaal zeer eigen.

Onder ons gezegd, vooraf wisten we eigenlijk al dat het tof ging worden. Alleen al omdat alle steden jaloers waren op elkaars programma. Op de bliksemgevechten en Rustie in Eindhoven, op Ron Fouchier en gamen met spierspanning in Rotterdam, op Drank en Leugens en de Transnatural-tentoonstelling in Amsterdam.

Daarmee hebben we meteen de vinger gelegd op het grootste probleem van meerdere locaties: een bezoeker kan slechts in één stad tegelijk zijn. En, even vervelend, wij zelf ook. Hoe meer we organiseren, des te meer moois u en wij dus missen.

Voor 2013 gaan we dus toch eens informeren hoe het inmiddels staat met de ontwikkelingen in de teleportatie. Want als het aan ons ligt, wordt het probleem van meerdere locaties in de toekomst alleen maar groter. We houden u op de hoogte van onze bevindingen.

Door Alex Verkade - Voorzitter Stichting Very Disco

Sciencepalooza schreef mee aan de Eos-iPad special die speciaal voor Discovery werd uitgebracht (hier gratis te downloaden). Voor iedereen die geen iPad heeft, verschijnen hier de artikelen die in Amsterdam zijn geschreven door André Boorsma en Sidhartha Chafekar, in Rotterdam door Eva Teuling en Terry Vrijenhoek en in Eindhoven door gastbloggers Enith Vlooswijk en Anouck Vrouwe.