Vanmorgen tijdens het ontbijt liet ik me op de hoogte brengen van het nieuws door het CBS programma ‘This morning’. Met verbazing keek ik naar een nieuws item over conversiestoornis bij een onwaarschijnlijk grote groep jongeren in het plaatsje Le Roy in de staat New York. Ik had er nog nooit van gehoord, en ik moet toegeven bij de beelden van een aantal van de jongeren moest ik wel een beetje gniffelen. Heel slecht natuurlijk, maar oordeel zelf en bekijk het filmpje hieronder (na 30 seconden zie je een aantal van de jongeren).

Ouders zijn ongerust en boos, zoals je ook zal zien. Dokters zeggen dat het allemaal psychologisch is, de ouders dat het iets te maken moet hebben met een chemische vervuiling die zo’n 40 jaar geleden plaats vond, anderen denken dat het een grote grap is. Toen ik de beelden zag was dat ook het eerste wat ik dacht. Hoe dan ook een interessant verschijnsel waar steeds meer jongeren in Le Roy voor vallen.