Een zeer subjectieve verzameling van de beste, slechtste en meest interessante stukken van de afgelopen dagen.

Nederlandstalig

NIEUWS

De macht van sigarettenfabrikanten Wetenschap24 – Een onderzoek over de rol van toevoegingen in sigaretten uit 2002 is nog eens onder de loep genomen. Philip Morris concludeerde eerder dat zulke toevoegingen weinig kwaad kunnen, maar de nieuwe studie laat iets heel anders zien.

Engelstalig

NIEUWS

Het super-uitgebreide jaaroverzicht van NatureNature news – met de 10 meest invloedrijke wetenschappers (inclusief Diederik Stapel), het jaar in prachtige plaatjes en een mooie en overzichtelijke interactieve tijdslijn met de belangrijkste gebeurtenissen van 2011. (ET)

What lurks beneath a scientist’s lab coat? Na 3 jaar ploeteren eindelijk de kristalstructuur van een eiwit ontrafeld? Vier het met een tatoeage! De mooiste en opvallendste wetenschappelijke tatoos zijn nu verzameld in een boek. (FG)

OPINIE

Starting over. Seed magazine vroeg elf wetenschappers om één enkel statement dat zij achter zouden willen laten voor een toekomst waarin de wetenschap, na een apocalyptische gebeurtenis, opnieuw zou moeten beginnen. Elf must-know paradigma’s. (BV)