Een zeer subjectieve verzameling van de beste, slechtste en meest interessante stukken van de afgelopen dagen.
Engelstalig

NIEUWS

Duurzame schapenThe Scientist - Door selectief fokken denken schapenhouders in Wales schapen te creëren die minder van het schadelijke methaan produceren. Of ze minder scheten laten is niet duidelijk.

Stokoude vogelbotjes en wat ze ons vertellen over hobbits in Indonesië - Scientific American bericht over het werk van Sciencepalooza’s eigen Hanneke Meijer! (BV)

Meer studenten natuurkunde door TV-serie? - The Guardian - De populaire Amerikaanse TV-serie “The Big Bang Theory”, die gaat over twee jonge, enigszins nerderige natuurkundigen, inspireert tieners om natuurkunde te kiezen op school. Ook het aantal studenten natuurkunde is gestegen sinds de serie op TV te zien is. Is het zo simpel? (ET)

OPINIE

Krijgen wetenschappers vaker autistische kinderen?Nature News - Het wordt vaak gezegd dat veel wetenschappers “autistische” trekjes hebben. Nu blijken wetenschappers vaak een partner te hebben die ook wetenschapper is. Krijgen die dan vaker autistische kinderen? Een mooi achtergrondartikel met ook “technology hub” Eindhoven als onderzoeksobject. (ET)