Een zeer subjectieve verzameling van de beste, slechtste en meest interessante stukken van de afgelopen dagen.
Engelstalig

NIEUWS

De nieuwste soortenThe Scientist – Een prachtige diaserie van de vele nieuw ontdekte diersoorten, van een blinde minikreeft tot een grote zwavelbacterie. (ET)

ACHTERGROND

Wordt een e-reader zwaarder naarmate er meer boeken op staan?New York Times – Geen vraag is gek genoeg in deze mooie vraag en antwoord rubriek in het wetenschappelijk katern van de New York Times. (AB)

Genetische fossielen in de evolutie van taalDiscover. Het FOXP2 gen wordt 10, en ter ere van deze enorm belangrijke genetische ontdekking vertelt wetenschapsjournalist Carl Zimmer haar geschiedenis. Van de eerste ontmoeting met het Britse gezin met een genetisch taaldefect, tot de FOXP2 gemuteerde muizen en wat die ons leren over de evolutionaire achtergrond van menselijke taal. (BV)

How to sequence 10.000 metagenomesRussell’s Blog – Erg leuke blog van Russell Neches, een Phd student uit Jonathan’s Eisen groep. De blog geeft leuk inzicht in de problemen die hij tegenkomt op z’n werk. Bijzonder van deze blog is de ongelovelijke innovatie manier van het aanpakken van een probleem.(AB)