Een zeer subjectieve verzameling van de beste, slechtste en meest interessante stukken van de afgelopen dagen.
Nederlandstalig


OPINIE


Neef-nichthuwelijken: schadelijk of niet?Labyrint radio - Gesprek met klinisch genetici over hoe schadelijk neef-nicht huwelijken zijn. Is het een probleem voor de volksgezondheid, of anti-migranten flauwekul van de PVV? (ET)

NIEUWS


Science café Enschede – Test je genen! Cécile Janssens (Erasmus MC) en Sciencepalooza-auteur Terry Vrijenhoek over de mogelijkheden en onmogelijkheden van DNA (TV)

Parijs doet proef met elektrische huurautode Volkskrant – in navolging van de Vélib’ (huurfietsen voor een euro per dag) introduceert Parijs nu de Autolib’: huurauto’s op elektriciteit voor 10 euro per dag. Vélib’ heeft iedereen in Parijs op de fiets gekregen; duikt nu iedereen de auto weer in? (TV)

De Ig-Nobelprijzen van vorige week (met vele Nederlandse winnaars) en deze week de echte Nobelprijzen. Natuurlijk niet te missen. (ET)

Engelstalig


OPINIE


The week that I worried I had a rare genetic diseaseGenomes Unzipped – Blogger Joe Pickrell deelt zijn verhaal over getest worden voor een zeldzame ziekte, en over zijn behoefte aan meer genetische informatie vooraf. (TV)

NIEUWS


Bacteria BillboardYouTube – Fantastisch “Levend” billboard als reclame voor de film Contagion (AB)

The Neuroscience of BeautyScientific American – esthetiek en overleven liggen dichter bij elkaar dan je denkt: “Our brain’s responses to a piece of cake and a piece of music are in fact quite similar.”, zeggen wetenschappers in Scientific American. (BV)