elephantstail

De meeste AIO’s die dit lezen zullen bekend zijn met het populaire Piled Higher and Deeper (PhD) comics, waar striptekenaar Jorge Cham liefkozend de draak steekt met het stereotype sociaal gestoorde grad student, die vooral activiteit veinst, lijdt aan fluctuerende productiviteit, en opgeleid wordt tot een complex blatende academicus. De site is zelfs volledig aangepast aan dit type bezoeker: onder elk stripje geeft een “emergency button” een directe link naar een educatief verantwoord ogend artikel, dat slechts bij nadere inspectie verdacht blijkt te zijn.

Jorge heeft echter zelf wel netjes doorgestudeerd, en weet op zijn tours langs verscheidene universiteiten het een en ander aan leuke discussies te voeren. Naast de karikatuurstripjes heeft hij één van die discussies nu verwerkt in een intrigerende combinatie van radio, strip en film. Zowel de vorm als de inhoud zijn erg de moeite waard!

Bekijk hier Jorge Cham’s Dark Matters:

Dark Matters from PHD Comics on Vimeo.

(Via The Loom. Plaatje boven: screenshot van het filmpje.)