De kou is voorlopig uit de lucht, de schaatsen kunnen in het vet. Tijd voor gadgets! Vandaag is de laatste dag van de CES (Computer Electronics Show), een grote electronica beurs waar de vetste gadgets worden gepresenteerd. Een van de meest coole dingen die ik voorbij zag komen was een apparaat waarmee je door middel van je gedachten een spel op je iPad kan besturen. Het apparaat van het Canadese bedrijf Interaxon, meet electronische potentiaalverschillen die in de hersenen ontstaan en zet deze om in hersengolven, net als bij een EEG gebeurt. Deze hersengolven geven een indruk hoe relaxed of hoe geconcentreerd je bent.

Het apparaat van Interaxion gebruikt deze informatie voor het besturen van het spel Zenbound. Zenbound is een simpel maar erg leuk spel waarbij je verschillende houten figuren moet ‘verven’ met behulp van een draad. Normaal gesproken gebruik je je vingers om de houten figuren te laten draaien, met het apparaat van Interaxon doe je dat met je gedachten. Hoe meer je je concentreert des te beter je de houten figuren kunt laten draaien (zie video). Spelen met je gedachten dus!

InteraXon & SecretExit – Brainwave-Enabled ZenBound 2 from InteraXon on Vimeo.