Toegegeven, wie Lindsay Lohan precies is weet ik niet, wel dat ze beroemd is vanwege haar alcoholprobleem. Momenteel zit ze of in haar proeftijd of ze is veroordeeld in elk geval mag ze geen alcohol drinken. Ze wordt door middel van een enkelbandje in de gaten gehouden. Dit enkelbandje heeft zelfs een eigen twitteraccount. Natuurlijk volg ik de berichtgeving over Lindsay Lohan op de voet en was verbaasd (en natuurlijk teleurgesteld) dat haar enkelbandje haar had verraden omdat ze een drankje had gedronken. Nu was ik in de veronderstelling dat dit apparaat alleen haar GPS-coördinaten door kon geven, bijvoorbeeld een waarschuwing als ze in de buurt van een kroeg was, maar het enkelbandje is echt high-tech. Het kan namelijk ook alcoholconsumptie detecteren en dat doorgeven aan een centrale computer die de gegevens registreert. Het apparaat, de SCRAMx bracelet, meet 48 keer per dag alcohol die door de huid diffundeert. Ongeveer 1% van de geconsumeerde alcohol verlaat het lichaam door de huid. Hoewel deze manier van meten niet zo nauwkeurig is als een bloedtest geeft het toch een goede indicatie voor alcoholinname. Voor Lohan, bleek het dit keer gelukkig vals alarm, waarschijnlijk veroorzaakt door een “schimmeldrankje” dat door fermentatie toch een beetje alcohol kan bevatten. In ieder geval blijkt het apparaat behoorlijk gevoelig. Hou vol Lindsay, je kan het!