Eigenlijk moest ik naar de volksuniversiteit, maar ik was te vroeg. Ik struinde een beetje langs de boeken op de Münchener Bücherschau, die in hetzelfde gebouw gaande was. Mijn oog viel op een dik boek met de titel Science Suisse. De kaft was simpel en mooi. Het materiaal duur.

Het boek bleek te gaan over 25 Zwitserse onderzoekers. 25 korte protretten, in het Italiaans, Duits, Frans en Engels. En supermooie foto’s van iedere onderzoeker, zijn of haar werkplek, lab of proefdieren.

Ik vroeg of ik het boek kon kopen. 60 Euro bleek het te kosten. Beetje duur voor mij. ‘s Avonds schreef ik een mailtje naar de Zwitserse versie van het NWO (Schweizerische Nationalfonds). Of ik niet zo’n boek kon krijgen. Voor mij, voor mijn studenten en voor SciencePalooza. Vond ik wel een goeie deal. Ik het mooie boek, zij een beetje reclame op de Beste Wetenschap en Technologie Weblog van 2009 ;-)

Nu heb ik het boek in de kast staan (op de universiteit, wel te verstaan, zodat collega’s en studenten er ook van kunnen genieten). Het is echt mooi!

Ik heb een paar foto’s gemaakt van het boek. Misschien een leuk kado voor een wetenschapper die van fotografie houdt, of voor een collega die naar Zwitserland vertrekt.

DB3 DB3

DB3 DB3

DB3 DB3

Er zijn ook nog filmpjes gemaakt bij het boek. Hier is er eentje. De anderen zijn hier te vinden.