dutchbloggieWij, de auteurs van SciencePalooza, zijn erg blij en apetrots dat we een Dutch Bloggie hebben gewonnen in de categorie Techniek en Wetenschap! Ik schrijf dit vanuit München. De in Nederland woonachtige SciencePaloozers zijn nog in Den Haag en vieren samen de Dutch Bloggie. Later schrijft een van hun vast nog iets over hoe de uitreiking in Den Haag was. Op de website van de Dutch Bloggies staan mooie woorden over ons: “Science Palooza bewijst dat wetenschap niet saai hoeft te zijn. De site sprong er in zijn eigen categorie met kop en schouders uit, dus hoort hij absoluut bij de creme de la creme van bloggend Nederland.

Het juryrapport

Technologie en wetenschap liggen dicht bij elkaar, maar hoeven elkaar niet te overlappen. De weblogs in deze categorie kenmerken zich door goede kwaliteit en grote diversiteit. Een goed weblog op het gebied van technologie en wetenschap moet over meer gaan dan web 2.0 en de nieuwste gadgets, het moet onderwerpen bespreken die niet op een handvol andere blogs te vinden zijn.

Technologie kan onderdeel zijn van een lifestyle, maar daar heeft de jury niet het meeste gewicht aan gegeven. Daarom vallen Lifehacking en Bright af, ondanks hun goede kwaliteit. In het met hartstocht voor astronomie geschreven Astroblogs van Adrianus V ligt het accent meer op de wetenschap, maar dit weblog werd door de jury teveel een one-issue-blog bevonden. De keuze voor een winnaar ging tussen het unieke concept van vormgegeven natuur door Next Nature en het brede maar ook diepgravende wetenschapsblog Science Palooza.

De Dutch Bloggie in de categorie Techniek en Wetenschap gaat naar een weblog dat technologie en wetenschap in de volle breedte bestrijkt en ook diepgang heeft. Het is uitstekend geschreven en zelfs het bedrijven van wetenschap wordt door de schrijvers goed doordacht: Science Palooza.nl.

DB3 Vijf auteurs waren bij de uitreiking in Den Haag.

DB2 Tim mocht de Bloggie in ontvangst nemen. Logisch, want hij heeft vorig jaar Science Palooza bedacht.