De vaccins zijn er. En nu minister Klink op voorspraak van de Gezondheidsraad ook kinderen tot 5 jaar gaat vaccineren zijn er opeens een hele hoop vragen.

Sciencepalooza probeert te helpen met de ePARS: “The European Public Assessment Report (EPAR) reflects the scientific conclusion reached by the Committee for Medicinal Products for Human Use (CHMP) at the end of the centralised evaluation process.”

Oftwel: De Rapporten, net zoals vroeger op school. Alle belangrijke aspecten van de vaccins staan er in: hoe de productie van de vaccins is geweest, wat zijn de bestandsdelen, hoe is dit alles gevalideerd, hoe zien de specificaties van het product eruit, is het stabiel? Zitten er enge virussen in? Werkte het in de diermodellen? Werkte het in klinische studies? Wat waren de bijwerkingen, kortom the whole shabang.

Rapport Vaccin 1

Rapport Vaccin 2

Uitleg mbt de rapporten voor de H1N1 vaccins

Noot: ze zijn in het Engels, leesbaar doch wetenschappelijk. Maar hey, u bent hier niet voor niets……