Een muzikale amuse voor de zondagmiddag. Een vriendin nam ooit het album Deep Cuts van avant-pop duo The Knife voor me mee na een stage in Stockholm. Na Karin’s stem te hebben gehoord was ik toast en fan. De kans is het grootst dat u The Knife kent door de cover van hun nummer ‘Heartbeats’ voor de balletjes van San Francisco (hier het origineel). Of als gast van het Noorse Royksopp.

Enfin, hoe komt dit stukje Smørrebrød op SP? Op 2 september zal in Kopenhagen de electro-opera Tomorrow , In a Year in premiere gaan. Geschreven door Olof en Karin en geïnspireerd op Charles Darwin’s The Origin of Species, gaat de opera over verandering, transformatie en mutatie. Een opera over Darwin en volgens Darwin. Naast een operazanger, popzanger en acteur zijn er 6 dansers, alles onder regie van een Japanse hiphop choreochraaf.

Ohohohoh Mama, hoe cool is dat? Hier een preview:

YouTube Preview Image

Wie gaat er mee naar Kopenhagen?

Ps: Kopenhagen te ver en ga je naar Lowlands? Check dan live Karin’s nieuwe alias Fever Ray.