Geïnspireerd door het bericht van Mark van  19 juli, moet ik ook aan wat “wetenschappelijke” muziek denken. Niet zo cool als een electro-opera, maar wel erg mooi!

Ten eerste de muziek van the Low Anthem, een mix van folk, gospel en americana (of valt het een onder de ander en het ander onder de een?), die je kunt beluisteren op hun laatste cd Oh My God, Charlie Darwin. Dat is de wetenschap die verantwoord dat ik het over deze band heb. Een paar nummers van hun prachtige muziek kun je beluisteren op de myspace pagina (met het verstilde nummer Charlie Darwin, over jawel!).

En dat wetenschappers ook mooie muziek kunnen maken bewijst Caribou. Dat is niet echt een band, meer een vehikel van de in London wonende Canadees Dan Snaith. Je zou zijn muziek pyschedelische electronica kunnen noemen (dat hoeft niet, maar wat wel dan?). Ik zag hem vorige week op het Dour-festival in België en we zagen dat het goed was, en mooi ook.  Dan kreeg wiskunde met de paplepel ingegoten. Zijn vader is hoogleraar wiskunde, zijn zus is wiskundige aan weer een andere universiteit en zijn opa en moeder zijn wiskundeleraren. Niet zo verbazend dat hij op Imperial College London promoveerde op Overconvergent Siegel modular forms (wie legt me uit wat dat zijn?). Maar het is nu even all about the music! Hier een clipje:

The Low Anthem zijn tussen 23 september en 20 november 3x in Nederland te zien;  Caribou is net weer weg helaas. Hopelijk maakt het wetenschappelijk sausje de muziek nog net iets lekkerder. Eet smakelijk!