Wat is fout?In 2007 schreef ik mee aan de Volkskrant Bètacanon. In één jaar werden in die krant vijftig onderwerpen besproken die elke Nederlander zou moeten weten van de exacte wetenschappen en techniek. Een commissie van acht hoogleraren voorgezeten door Robbert Dijkgraaf besloot over de onderwerpen.

De Bètacanon is inmiddels al door Fokke en Sukke in stripvorm weergegeven en op muziek gezet door de wiskundige Ruben Naeff (klik op bètacanon). Het enige dat nog ontbrak waren filmpjes. En daar is het nu dan ook van gekomen.  Het Platform Bèta Techniek is begonnen met het maken van korte filmpjes over alle onderwerpen van de bètacanon. Hieronder vind je het onderwerp waarover ik zelf schreef in de Volkskrant: “Fout”. Als je op YouTube zoekt naar de bètacanon zal je steeds meer filmpjes vinden. Ze zijn bedoeld voor onderwijs op middelbare scholen.