DarwinTekenfilmheld Alweer Darwin? Ja, sommige van de schrijvers van sciencepalooza zijn echte fans. Een collega van mij heeft een tekenfilm gemaakt over de jonge Darwin. Ik vind het bijzonder geslaagd: de film is kort (9 en een halve minuut), mooi, correct en compleet. Link naar Darwin tekenfilm

De maker van de film is Yannick Mahé. Na jarenlang als wetenschapper gewerkt te hebben besloot ze haar carrière een nieuwe draai te geven. Ze ging terug naar school en leerde animatiefilms te maken. De wetenschap is ze echter trouw gebleven: een van haar eerste films ging over Einstein. Ze maakte ook een leuk filmpje over mitose. Vorig jaar, toen het Darwinjaar nog ver weg leek schreven Yannick en ik een subsidieaanvraag om filmpjes over evolutie te maken. Zij maakt tekenfilms, ik video’s. De eerste resultaten (de Darwin tekenfilm en een film over het ontstaan van het leven) zijn te zien op onze “evolution-of-life” website. Mijn video’s komen later ook op die site te staan.

Yannick Mahé http://www.evolution-of-life.com