Een pauw van het mannelijk geslacht met een grote kleurrijke staart is een lekker hapje voor een pauw van het tegenovergesteld geslacht. Zo’n aantrekkelijke staart is erg kostbaar om te onderhouden, en geeft dus het signaal af dat het mannetje gezond en sterk is. Vrouwtjes pauwen worden hier begrijpelijkerwijs helemaal wild van en ‘denken’ iets in de trant van: zo’n mannetje heeft natuurlijk een geweldige set genen in z’n lijf, daar moet ik mee paren waardoor mijn kinderen ook zo fantastisch worden. Dat is in het kort seksuele selectie in het dierenrijk.

Ik vroeg me af hoe dat eigenlijk bij ons mensen zit. Letten wij ook op bepaalde kenmerken die zouden kunnen verraden of onze (toekomstige) partner een succesvolle set genen heeft waardoor we in potentie geweldig succesvolle kinderen zouden kunnen produceren? Compleet onverwacht, blijken tatoeages een effect te hebben.

Vrouwen vinden tatoeages bij mannen een zeer goed teken, ze vinden de man met tatoeage sterk, krachtig en gezond. De mannen denken er heel anders over. Zij vinden vrouwen met tatoeage ongezonder dan vrouwen zonder tatoeage. Voor de keuze gesteld zouden vrouwen vaker voor een man met tatoeage kiezen, en mannen vaker voor een vrouw zonder tatoeage.

Een pauwenstaart is niet hetzelfde als een tatoeage. Een grote staart zegt iets over hoe sterk het mannetje is en zijn kenmerken worden door middel van zijn genen doorgegeven aan het nageslacht. Maar voor een tatoeage moet je niet naar de genen van je ouders kijken, daarvoor moet je naar Henk Schiffmacher.

De vraag is: zijn die vrouwen nou zo dom en laten ze zich verleiden door iets wat helemaal niets met gezond en sterk zijn te maken heeft of zijn ze toch slimmer dan ik denk?

Het kan natuurlijk zijn dat een tatoeage wel degelijk iets zegt over je gezondheid. Door het zetten van een tatoeage kan je immers een fikse infectie oplopen en sommige mensen zijn ook nog eens allergisch voor de kleurstoffen van een tatoeage. Dus doorsta je een tatoeage dan ben je best een hele vent en bezit je misschien toch een goede gezondheid. Wat ik dan weer gek vindt is dat wij mannen een tatoeage bij vrouwen dan weer ongezond vinden.

P.S. Nog een tip voor de man die plotseling aan een tatoeage zit te denken; niet een hele grote van een tijger of slang nemen, maar beter een lieve kleine van een konijntje of panda. Vrouwen houden namelijk niet van agressieve tatoeages en de bijbehorende man.