Naar aanleiding van het artikeltje van Nadine moest ik denken aan iets wat ik recent las over het stofje Resveratrol. Het exacte artikel kan ik helaas niet meer terug vinden maar het ging over de verjongende werking van Resveratrol. Resveratrol is een stofje dat veel in druivenschillen zit en dit verklaart waarom wordt beweerd dat het drinken van rode wijn gezond voor je zou zijn. Sterker nog, sommige mensen beweren dus dat rode wijn “verjongend” kan werken en in muizen is aangetoond dat  Resveratrol verjongende en leeftijd verlengende effecten kan hebben (artikel).

De link tussen Resveratrol en SIRT1 gen, waarover Nadine schreef, is op internet snel gelegd. Resveratrol blijkt het SIRT1 gen te stimuleren. Een van de mensen die hier veel onderzoek naar heeft gedaan is David Sinclair, werkzaam bij Harvard Medical School. Hij gelooft zelf kennelijk heilig in de werking van Resveratrol want hij schijnt het al vijf jaar dagelijks als voedingssupplement in te nemen. Voor zo’n beetje alles wat je wilt weten over onderzoek aan ouderdom en ouder worden raad ik je aan om de mooie site van Stanford Medicine te bezoeken (hier). Ik kan daar weinig meer aan toevoegen…