Voor hen die niet kunnen wachten tot het weekend begint, vandaag iets lichtvoetigs waar je een beetje voor moet knutselen op de computer.

Steeds vaker zie je bij programma’s als opsporing verzocht of CSI dat met behulp van computers wordt gesimuleerd hoe een spoorloos persoon er aan de hand van een oude foto nu uit zou zien. En de techniek wordt bijvoorbeeld ook gebruikt voor de reconstructie van gezichten uit de ‘oudheid’ zoals voor Tutankhamun is gedaan.

Ik vraag me ook wel eens af hoe ik er over 10 of 20 jaar uit zie. Dat komt mooi uit want er is nu een website waar je een 3-D digitaal model van je hoofd en gezicht kan laten maken!

Je moet twee foto’s uploaden; 1 van je gezicht van voren en 1 van de zijkant. Verder even wat vierkantjes verschuiven om bepaalde kenmerken van je gezicht aan te geven en dan maar wachten tot je een mailtje krijgt met de uitslag.

Dat duurde gisteravond maar een half uurtje en een hele verrassing want niet alleen plaatjes met hoe ik er uit zie als ik 40 en 60 ben maar ook als ik geboren zou zijn uit ouders van afrikaanse afkomst, uit Zuidoost-Azie en Oost-India. Als klap op de vuurpijl krijg je ook een 3D van jezelf hoe je eruit zou zien als vrouw, dat is bij mij geen prettig gezicht kan ik je vertellen.

Tja, misschien niet zo heel wetenschappelijk maar toch heel leuk. En als je niet genoeg van jezelf kan krijgen kan je je 3D-zelf op een mok of t-shirt laten printen of je kan een masker van jezelf bestellen.

Hieronder een paar voorbeelden van uw auteur en nu zelf snel naar de site That’s my face!

De auteur in 2008, als Afrikaan en als 60-jarige