Nooit direct in de zon kijken! Maar nu mag het toch, in dit filmpje van ‘semiconductor‘ genaamd ‘brilliant noise‘. ‘Semiconductor’ bestaat uit twee kunstenaars Ruth Jarman en Joe Gerhardt. Ze maken kunst van wetenschap.

Hier hebben ze beelden van NASA aan elkaar gemonteerd waardoor je een levensecht beeld krijgt van hoe het er op de zon aan toe gaat. Je ziet zonnestormen over het oppervlak razen en af en toe lijkt het alsof grote tentakels naar buiten schieten om iets vast te grijpen. Om het geheel nog indrukwekkender te maken hebben ze geluid aan de beelden toegevoegd dat is gekoppeld aan de intensiteit veranderingen die je in het filmpje ziet.

Als je geen tijd hebt om het hele filmpje te zien spoel je voor de spectaculairste beelden naar 1’10”.

 


Brilliant Noise from Semiconductor on Vimeo.