Ik had vanmorgen een mailtje in m’n inbox van het blad “medische apenkunde”, gek want het was de inhoudsopgave van vorig jaar April. Maar goed, toch iets zeer aangenaams voor de vroege ochtend gevonden en voor mij compleet nieuw: de hobbydier CD! Een heerlijk CDtje vol harp deuntjes voor je huisdier; daar wordt ie rustig van.

Onderzoek door het Amerikaanse leger in samenwerking met de maker van de CD heeft uitgewezen dat het bij de Vervet aap, dat is een klein aapje dat al tientallen jaren zeer geliefd is als experimenteer object, niets uithaalt. Weggooien die CD dan maar? Niet volgens de website van de CD want het werkt wel heel goed bij honden en katten!

Volgens de website zitten er nog veel meer voordelen verbonden aan harp muziek. Je gaat er bijvoorbeeld heel fijn van baren en het helpt ook tegen de aandrang tot zelf verminking. CDtje kost toch nog $15 maar dat heb je er blijkbaar zo uit. Conclusie van het onderzoek; toch maar geen aap als huisdier.