De TitelIk word al een tijdje door allerlei mensen gestalked dat ik m’n gmail account moet wegdoen omdat google allerlei info van je verzamelt en bewaart. Ik word er ook wel een beetje paranoia van als ik m’n mail via webmail check en een of ander mailtje van een vriendin uit Portugal lees en dan direct naast m’n mailtje zie wat een ticket naar Lissabon kost en welk hotel ik het beste kan boeken. Maar dan schuif ik al die nare gedachtes opzij en denk: “Google wil gewoon service bieden, en waar vind je dat nog tegenwoordig!”

Vanmorgen gehoord op de radio, Google heeft weer iets nieuws; Google Health. Op Google health kan je heel veilig al je medische gegevens opslaan; alle pillen die je ooit hebt aangeschaft, de bezoekjes aan de huisarts en Rontgenfoto’s en MRI scans die er ooit van je zijn gemaakt! Super handig, geen arts die in het vervolg ook maar een kwaaltje of medicijn-allergie over het hoofd zal zien.

Zo denkt blijkbaar ook een van de meest belangrijke ziekenhuizen (verbonden aan Harvard) erover hier in Boston. Zij zijn een van de eersten die een overeenkomst hebben gesoten met Google om alles van hun patienten online te zetten. Nu maar wachten op allerlei handige reclames die je gaan vertellen welke kliniek deze week een aanbieding heeft in openhartoperatie.